GRANİT Teknik Özelikleri

on
Categories: Granit

GRANİT Teknik Özelikleri; İnşaat ve yapı sektörü ülkemizin göz bebeğidir. Hiç bitmeyen ve hep artan talepleri ile gün geçtikçe bu sektörlerin ekonomimizde ki yeri önemini korumaya devam etmektedir. Yapı denilince bizim aklımıza gelen doğal taşlar ve doğal taşlar ile elde edilen dekoratif ve estetik görüntüler oluyor. Dünya da ve ülkemiz de çeşitli doğal taşlar inşaat ve yapı sektöründe kullanılıyor ve görüntüleriyle de oldukça ilgi çekiyorlar. Granit, yerkürenin milyonlarca yıl süren jeolojik oluşum dönemlerinde kuars, feldispat ve mika gibi çeşitli minerallerin birleşmesiyle oluşmuş magma kayalarıdır. Bileşimindeki bu minerallerin oluşturduğu dokusuyla sağlam bir yapıya ve zengin renk yelpazesiyle estetik görünme sahip olan granit, tarih boyunca aranılan, yeryüzünün en sert ve dayanıklı yapı malzemesidir.
Granit Teknik Özellikleri
Granit, doğal bir malzemedir. Doğal bir malzeme olduğu için teknik özellikleri de, taşına göre değişmektedir. 100 ün üzerinde granit çeşidi bulunmaktadır. Bunların her biri farklı özelliklere sahip olduğu bilinmektedir.
Granit Bakım ve Koruma
Granit´in doğu temizlenmesi için öncelikle kir cinsinin tespit edilmesi ve doğru temizlik ürününün, doğru yöntem ile uygulanması gerekmektedir. Temizlik sırasında, temizlenecek alan bölümlere ayrılmalı ve kısım kısım temizlenmelidir. Makine veya paspas temizliğinde ise, tüm ürünler ile yapılan temizliklerden sonra durulama yapılmalıdır. Yarı mat, mat, kumlanmış ve zamanla parlaklığı azalmış yüzeylerde temizlik ürünlerinin kullanımı konusunda daha hassas olunmadır. Bu tür yüzeylerin zarar görmeye daha müsait olduğu unutulmamalıdır. Derz dolgularının da zamanla temizlik malzemelerinden etkilenerek çözülmeye başlayabileceği unutulmamalıdır.
Granit Kullanım Alanları
– Mutfak tezgâhları
– Banyo tezgâhları
– Merdiven Basamakları
– Zemin Döşemesi
– Duvar Kaplaması
– Denizlik ve Küpeşteler
– İç ve Dış Cephe Kaplamaları
Olarak projelerin farklı alanlarında kullanılabilen sağlam, şık bir malzemedir, doğal taşların kullanıldığı tüm dekoratif ürünlerde kullanılabilmektedir.
1- Günlük Temizlik; Kullanıcı tarafından günlük olarak yapılacak temizlik üç aşamada gerçekleştirilir;
-Yerdeki toz ve kirin kuru olarak süpürülmesi ve vakumlanması; Günlük bakım için bir antistatik toz toplayıcı ürün, temiz ve nemli paspasa akşamdan 7 kez sıkılarak kurumaya bırakılmak ve ertesi sabah kullanılmak suretiyle hazırlanır.
-Günlük Temizlik için kullanılan deterjan ile temizlikten sonra durulama işleminin yapılması; Durulama işlemi su ile yapılmalıdır. Nötr deterjanlar tercih edilmeli ve mümkünse ılık su kullanılmalıdır. Vakumlu torba tercih edilmelidir.
-Temizlik sonrası çıkmayan lekelerin gerekirse elle ovarak ve temizlik maddesi kullanarak temizlenmesi; İçeriğinde sert ovucu granüller içeren temizlik ürünleri yerine jel ve sıvı türünde ürünler tercih edilmesi önerilmektedir.
2- Periyodik Temizlik; Granit periyodik olarak (yılda 3 kez) günlük temizlik malzemelerinden daha güçlü bir deterjan ile temizlenmesi tavsiye edilmektedir. Periyodik olarak yapılacak bu tür temizlik yer döşemesinin ilk günkü kadar temiz ve parlak görünmesini sağlanacaktır.